טיפול באנבריל - תופעות לוואי עתידיות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/01/2011 | 21:52 | מאת: אלמונית

הנני בת 44 סובלת מדלקת פרקים פסוריאטית מזה 7 שנים. לאחר טיפולים לא מועלים בהתקפים של סטרואידים, פלקולינן, מטוטרקסאט, הגעתי בסופו של דבר לטיפול באנברלי מזה 6 שבועות -(גם שניסיתי הומירה 3 חודשים ללא הטבה כלל ). עדיין אין שיפור. הראומטולוגית אומרת שיש כבר נזק בפרקים ושחיקה כ"כ חזקה שאין רגרסייה יש רק קצת שיפור בכאב בהמשך אך לא ישפר את מצב הפרקים. בכל אופן אם זה לא עוזר - ומצד שני נאמר לי שיש לתרופמה- לאנבריל, מספר לא קטן של תופעות לוואי - במיוחד רגרסייה של ירידה בחסינות הגוף - כמו שלי שהיה לפני כ- 4 שנים ונדבקתי בנגיף הפפילומה וירוס בצוואר הרחם שגרם לי לטרום סרטן בצוואר הרחם עד שנאלצתי לכרות שליש מצוואר הרחם, עם טיפולים ומעקבים נוקשים בגניקולוגיה. כעת מסרה לי הראומטולוגית שאנבריל עלול לגרום להתלקחות ולחזרה של הHPV וירוס - ולכן כתבה מכתה לגיניקולוג - על מקב צמוד. יותר מ- מעקב של פאפס מיר אחת לחצי שנה אין יותר מצמוד אך אני חרדה כל הזמן והיא הציעה לי לבקש כריתת הרחם וחלק מהצוואר הרחם שנישאר - וכך אהיה שקטה יותר. נקבע לי תור לגניקולוג ביום ד' הקרוב להחלטה. מרוב חרדה לא הזרקתי השבוע את האנבריל. מחכה ליעוץ תשובה בנידון. תודה.

שלום שאלתך מסובכת. העיניין העיקרי הוא לקבל החלטה האם היתה תועלת כלשהי מהאנברל. אם ההנחה של הראומטולוגית היא שעיקר הכאב מקורו בנזק שכבר נעשה יתכן שהתועלת אינה גדולה . מצד שני אם המחלה הרסנית כפי שאת מתארת יתכן שתפקידו של האנברל יהיה למנוע נזק עתידי. יתכן שדרך הביניים היא להפסיק זמנית את התרופה ולחדש אותה עם הסימן הראשון להתפתחות דלקת במפרקים חדשים. איני יכול ליעץ לגבי השאלה הגניקולוגית.

מנהל פורום דלקות מפרקים