התייעצות לגבי המשך/חזרה לטיפול קונבנציונאלי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/02/2010 | 10:33 | מאת: חיים

ד"ר שלום, אני בחור בגיל 24 אני סובל מדלקת פרקים שגרונית (ראומטריטיס משהו כזה) כ-10 שנים +, בשנים האחרונות טופלתי בתרופות מכל מיני סוגים, כשבהתחלה לקחתינקסין (עד שהורידו אותו מסל הבריאות העולמי, וזה דווקא מאוד עזר לי) לאחר מכן טופלתי במטוטרקסאט ובעוד כל מיני משככי כאבים שלא בדיוק היו יעילים לגביי, לאחר מכן השתמשתי באנבל (מוזרק פעמיים בשבוע) ולאחר נסיון עם האנברל (שהוא לא זול בכלל) של שנה וחצי לערך וגם הוא לא עזר לי כפי שניפחו לי ציפיות וורודות לגביו, והחלטתי לזנוח את עולם התרופות הקונבנציונאלי מתוך התייאשות ביכולת התרופות הקונבנציונאליות בנוגע להקלה רצינית של המחלה (אני לא מדבר על העלמת המחלה, אני עדכני בנוגע לנושא זה ועדיין לא שמעתי על פריצת דרך רצינית "במיוחד בארץ" שלא משקיעים על זה משאבים רציניים בסל הבריאות), שמעתי שישנה אפשרות להחליף את הפרקים הכואבים, ולטעמי זו הפריצת דרך להמשך חיים יותר איכותיים,לגבי המקרה הספציפי שלי ישנם שלשה מפרקים עיקריים שכואבים לי "שרשי כפות הידיים" + "קרסול ימין" באופן קבוע או סירקולציה (כל פעם פרק אחר ולחלופין) , ברצוני לפנות אליך כעת ולשאול: 1- האם היית ממליץ על זה, או להמשיך בנטילת תרופות שיגרתיות? 1.א- אם אתה בכ"ז ממליץ על טיפול תרופתי על איזו היית ממליץ במקרה שלי? 2- האם אתה יודע מה מחירם של כאילו טיפולים (החלפת מפרק) (בערך בין מה למה זה נע) ומהי ההשפעה של זה? 3- מה אתה חושב בנוגע להזרקה לנקודה הדלקתית של כורטיזון? אני ממש מתנצל על האריכות, אני מאוד אברך אותך אם תואיל לעזור לי בעניין זה, כבר אפסו כוחותי... אני נשוי טרי עם ילד בדרך ואני "חייב" להתמודד עם זה בצורה יעילה! תודה

חיים שלום הסיפור שלך סבוך ומאתגר טיפולית אך נדמה לי שאין לך ברירה אלא לחזור לראומטולוג ולבחון את אפשרויות הטיפול שאינן מועטות כלל. האופציה של החלפת מפרקים היא רעה מאוד בגיל 24 ובאופן כללי אנחנו מעדיפים את מניעת הצורך בהחלפה. בקיצור חזור במהירות האפשרית לראומטולוג. אין זה נכון שבארץ לא משקיעים בטיפול בדלקת פרקים. אנחנו נמצאים במצב מצויין ביחס למדינות המתקדמות ביותר.

07/02/2010 | 10:50 | מאת: חיים

אם כן אז מדוע כל פעם שאני מזמין תור לראומטולוג זה יכול לארוך כשלשה חודשים או יותר בשביל ביקורת של 15 דקות? כל הפרוצדורה הזו גם מעיקה עליי ומפריעה לי בטיפול המתמשך, לצערי רק מי שיש לו קצת כסף יכול לעשות טיפול ממושך מבלי לחכות יותר מדאי זמן עד שכשהוא באמת מגיע לרופא הוא לא צריך אותו "כי הרופא לא רואה שהדלקת חמורה" אבל בלילות כשהדלקת בחומרתה למעשה אין לי שום דוקטור שיכול לראות בזמן אמת את החמרת הדלקת, במקרה שלי רוב הכאבים הם בשעות הערב ואין להם פעילות קבועה ז"א זה בא אלי בגלים, ובכל פעם כשאני מגיע לריאואמטולוג הוא רואה בחור גבוה בלי אילו עזרים להליכה נוחה כמו קביים או כלי עזר אחרים, אבל ישנם לילות שאני לא מצליח להירדם מרוב כאבים, ובזה אין שום תרופה או מישחה שיכולה לעשות "הוקוס פוקוס", אם אפשר הייתי שמח להתייעץ איתך טלפונית ולקבל ייעוץ באופן ספציפי/פרטי (אם זה עולה כסף אני גם מוכן לשלם על זה)?

מנהל פורום דלקות מפרקים