הסרת שיער וכאבים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

13/12/2010 | 14:42 | מאת: לילי

אני בת 52 בריאה בדרך כלל פרט לתת פעילות בלוטת התריס אבל מאוזנת. שואלת האם יתכן, שהורדת שיער בשיטת אינפרה אדוםIPL אצל קוסמטיקאית תגרום לכאבי פרקים . הורדתי שיער בשיטה זו משך 3 חודשים מרחק חודש בין כל טיפול וכל טיפול ארך שעתיים מהרגליים בית שחי ומפשעות. בזמן הטיפול היה לי קר מהג'ל ,שמשתמשים בו בטיפול להורדת כאב. אחרי הפעם השניה כאבה לי הבטן כמה ימים. ואחרי הפעם השלישית כואבים לי הפרקים ויש לי עייפות האם הסרת השיער באינפרה אדום IPL גרמה לי למחלה חדשה כמו לופוס או דלקת פרקים. או אולי יש לי בעיה שלא ידעתי וזה גרם להתפרצותה, ואם נניח יש לי מחלה כמו לופוס או דלקת פרקים, שלא ידועה לי האם זה החמיר את מצבי .אגב בבדיקות שעשיתי כימיה וספירת דם תקינים וכן ANA וANTI DNA שליליים , וכל 16 הפרמטרים של הANA- שליליים . וכן CRP, RF תקינים . שקיעת דם 50, אבל זו תוצאה שבדרך כלל יש לי הרבה שנים.מה דעתך? מה ידוע לך בנושא??מה ההגבלות והסיכונים בהסרת שיער באינפרה אדום IPL?לדעתך יש קשר בין הדברים או שיש לי בעיה אחרת שלא קשורה לטיפול? הרבה הרבה תודה!!!!

לילי שלום אין קשר בין קרינה אינפרא-אדומה ללופוס. יש לעיים קשר לקרינה אולטרא-סגולה באורכים מסויימים. בהיעדר ANA הסיכוי ללופוס באופן מעשי הוא אפס.

מנהל פורום דלקות מפרקים