דלקת פרקים ומסתם הלב

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/02/2010 | 17:12 | מאת: אילה

האם ידוע לך קשר בין ראומטאיד ארטריטיס שלא על רקע חיידקי, להיצרות במסתם הלב? כי בצילום חזה הפחיד אותי הרופא שיש איזשהו שינוי במבנה הלב ונראה לו שצריך אקו לב לוודא שאין בעיה במסתם.איך פותרים זאת?האם זה מסוכן? תודה (בת 43)

אילה שלום דלקת פרקים שגרונית אינה פוגעת במסתמי הלב. ישנה דלקת פרקים הנקרית RHEUMATIC FEVER העלולה לפגוע במסתמי הלב. דלקת פרקים זו מופיעה בעיקר בילדים והנזק למסתמים מתרחש לאורך שנים ומתבטא בגיל יותר מאוחר. הדרך המקובלת להעריך נזק למסתמי הלב היא בדיקת אקו. לאחר הבדיקה אפשר יהיה לעת אם צריך לנקוט בפעולה כלשהי.

01/02/2010 | 21:09 | מאת: אילה

תודה על תשובתך! האם יש טעם שאלך להיבדק ע"י קרדיולוג או אקו לב אם יש לי R.A ולא ראומטיק פיוור? תודה

מנהל פורום דלקות מפרקים