תרופה חדשה "אפרמילסט"

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/09/2016 | 15:12 | מאת: אילן

שלום ד''ר עודד קמחי, הרופא הציע לי תרופה חדשה שקוראים לה אפרמילסט שעשויה לעזור לפסוריאזיס ולדלקת מפרקים הפסוריאטית. מכיוון שאני חושש מתופעות לוואי של תרופות ביולוגיות, קראתי קצת על התרופה באינטרנט והבנתי שמנגון הפעולה שלה הוא עיכוב של TNF ALPHA, עיכוב 17-ILA, עיכוב Y-IFN, ועידוד של ציטוקינים מעכבי דלקת כמו IL-10 וגם IL-12. מה שאני רוצה לשאול זה- מה למעשה האפרמילסט שונה מהתרופות הביולוגיות? כי היא חוסמת את אותם דברים שהביולוגיות חוסמות. והאם זה אומר שיהיו לה תופעות לוואי כמו הביולוגיות- עליה בסיכון להתפתחות סרטן ומחלות אוטואימוניות? אפרמילסט אינה מחלישה את המערכת החיסונית? אני יודע שאני שאני חוקר ובודק יותר מדיי, אבל תנסה להבין את הפחד שלי מהתופעות לוואי, מספיק קשה לי בחיים עם הדלקת מפרקים והפסוריאזיס, לכן אני הייתי רוצה תשובות לשאלות שבהחלט מטרידות אותי לפני קבלת טיפול שכזה. תודה .

שלום לחלק גדול מהתרופות נוגדות הדלקת ישנם מנגנונים מקבילים/חופפים חלקית. APREMILAST שונה בהיבטים רבים מהתרופות הביולוגיות הן בעוצמת דיכוי הדלקת והן בפרופיל תופעות הלוואי. תופעת הלוואי העיקרית של התרופה היא שלשול. כמעט ואין דיכוי חיסוני. אם אתה חושש מטיפול בתרופה ביולוגית זו יכולה להיות אופציה טובה עבורך.

מנהל פורום דלקות מפרקים