הדבקה מכוונת במחלה ראומטית.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/07/2016 | 16:47 | מאת: שירן

שלום, האם יש אפשרות להדביק בהזרקה לשריר באיזושהי צורה מעבדתית בן אדם במחלת הלופוס או כל מחלה אוטואימונית למרות שהיא מחלה אוטואימונית? אני שואל את זה כי הייתי אצל רופא מוזר ואני חושש שמא קרה לי משהו מהסוג הזה. תודה.

שלום ישנן צורות נרכשות של לופוס הנגרמות ממתן תרופות. בדר"כ אילו תרופות שאינן ניתנות בהזרקה ושימוש בהן היום נדיר יחסית ( תרופות לאפילפסיה או להפרעות בקצב הלב). בחיות מעבדה ניתן להשרות מחלות אוטואימוניות על ידי הזרקת חומרים שונים המעוררים את המערכת החיסונית.

מנהל פורום דלקות מפרקים