שאלה לגבי אפרמילסט

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

26/03/2016 | 22:31 | מאת: גדי

שלום, קראתי שאם חולה באנקילוזינג ספונדיליטיס שחולה במחלה שמוגדרת בשלב שלה כ"EARLY STAGE" נוטל אפרמילסט, אז האפרמילסט משפיע לטובה לעומת חולה באנקילוזינג ספונדיליטיס שחולה שנים רבות במחלה. מקור: http://www.pennystockobserver.com/celgene-apremilast-trial-in-ankylosing-spondylitis-fails/3990/ (השורה הנ''ל כתובה בפיסקה השנייה לכתבה) שאלתי היא - אם אני חולה כבר כמעט שנתיים באנקילוזינג ספונדיליטיס, האם אני מוגדר כEARLY STAGE? שאלה שניה- האם לפי האינטואיציה שלך- אפרמילסט עשויה לעזור לחולה בדלקת מפרקים פסוריאטית שפגעה באגן ועמוד שדרה (בדומה לאנקילוזינג) תודה.

שלום APREMILAST אינו מיועד לטיפול בדלקת מפרקים מקשחת. יקח זמן עד לביצוע מחקרים נוספים בתחום זה ואין כל ערובה שיהיהו שונים מהתוצאות שהתקבלו עד כה. ישנן תרופות שאנחנו יודעים שהן יעילות מבחינה סימפטומטית ועם עדויות חלקיות שיש להן השפעה ממתנת על מהלך המחלה. במידה והתלונות שלך בעיקר במפרקים שמחוץ לעמוד השדרה אין מניעה להשתמש ב APREMILAST ולבחון אינבידואלית את ההשפעה שלה ספציפית עליך כולל עמוד השדרה. אבל זה כבר בינך לבין הראומטולוג המטפל.

מנהל פורום דלקות מפרקים