נפיחות וגירודים באצבעות היד

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/11/2015 | 22:14 | מאת: רחל

אני בת 19. לפני כ6 שנים סבלתי מהתקפות חוזרות ונישנות של התופעה הבאה: אצבעות הידיים מתחילות לגרד, אבל גירוד עמוק ולא על העור. אחרי מספר דקות האצבע המגרדת מתנפחת, מאדימה וחומה עולה. מתחת לעור יש בלוטות קשות שנשארות לבנות ובולטות על רקע האצבע המאדימה. כל התקף כזה נמשך כחצי שעה. תקופת ההתקפים הייתה כחצי שנה. בזמנו חשבנו שזו אלרגיה ואפילו הלכנו למומחים בנושא וניסינו להתחקות אחרי המאכלים שאני אוכלת. רופאים לא ממש הבינו מה אני מתארת ולא התייחסו ברצינות. אחרי הפסקה של שנים, היום סבלתי משלושה התקפים בפרק זמן של שעה וחצי, תחילה ביד שמאל, כשהוא הפסיק מיד התחיל ביד ימין ואז שוב ביד שמאל. חיפשתי קצת באינטרנט וגיליתי שזה עלול לסמל על דלקת פרקים. אפשר לשמוע את חוות שעתך וכן לאיזה רופא אני אמורה לפנות בנושא?

04/11/2015 | 22:17 | מאת: רחל

בזמן ההתקף האצבעות נעשות קשות וקשה להזיז אותן או לבצע פעולות עדינות.

שלום התופעה שאת מתארת נשמעת אלרגית. דלקת מפרקים לא מתייצגת בצורה כזו.

05/11/2015 | 11:10 | מאת: רחל

מה שגרם לי לחשוש מדלקת פרקים הוא הממצא הבא שמצאתי, עכשיו שמתי לב שמדובר לכאורה בדלקת מפרקים התקפית ולא כרונית, אבל הנה מה שמצאתי, התסמינים זהים: "הדלקת גורמת לכאב חד, אדמומיות, נפיחות ומוגבלות בתנועה כשברוב המקרים מדובר על פגיעה במפרק אחד, אך במקרים מסוימים ישנה מעורבות של שלושה או ארבעה מפרקים במקביל." "הדלקת הפלינדרומית מופיעה באופן לא צפוי ופתאומי במפרק אחד או יותר כשמשך ההתקפים יכול לנוע בין מספר שעות בלבד למספר ימים או שבועות. בין התקף להתקף החולים נהנים מתקופות בהן התסמינים לא מורגשים כלל כשתקופות אלו יכולות להימשך בין שבועות לחודשים ספורים. בדרך כלל יהיו מעורבים במחלה המפרקים הגדולים והרקמות הרכות שקשורות למפרק בדגש על כריות האצבעות ומשטח העקב. כמו כן, לעתים התסמינים יבואו לידי ביטוי בנודולים תת עוריים ולעתים קרובות החולים יסבלו מחום ומנפיחות של המפרקים או של הרקמות הרכות" "במשך ההתקף שקיעת הדם עלולה לעלות במידה מתונה עד בינונית. אצל חלק מן החולים מתפתחים גושים תת-עוריים לאורך גידים, בעיקר בידיים."

מנהל פורום דלקות מפרקים