פיברומיאלגיה - מס' שאלות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/03/2015 | 17:33 | מאת: חן

שלום רב, לאחרונה אובחנתי כחולה בפיברמיאלגיה(אני בחור). יש לי מספר שאלות: א.האם כל חולה במחלה מרגיש את אותן תחושות, אלא התחושות הן שונות בין חולה אחד למשנהו? ב. האם קיימות דרגות שונות של סבל בין חולה אחד לשני? האם אדם יכול ללקות במחלה זאת באופן קל? ג.האם חלק מהתחשות במחלה יכולות להיות חולשה /רעד בשרירי הזרועות/הרגליים בזמן שמזיזים אותם? כלומר בגפיים? ד.אם אדם שלקה במחלה לוקח אלטרולט, והוא מגיב טוב לתרופה, האם עובדה זאת יכולה לאשש את העובדה שאכן לקה במחלה זאת ? תודה לך.

שלום פיברומיאלגיה היא תסמונת כאב . כמו כל כאב היא נחווית באופן שונה על ידי כל אדם. תגובה לאלטרולט אינה נחשבת כאישוש לאבחנה. חולשה אמיתית אינה חלק מהספקטרום של הסימפטומים.

מנהל פורום דלקות מפרקים