תרופת apremilast

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

19/02/2015 | 16:39 | מאת: מור

שלום רב, רציתי לדעת פרטים בקשר לתרופה הנ"ל. מה ידוע עליה עד כה ? האם ניתן לקחת אותה במקום התרופות הביולוגיות ? מהי יעילותה ובטיחותה של התרופה לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית שפוגעת במפרקי עמוד השדרה ? או במקום תרופות ה- NSAID ? האם היא נמצאת בסל התרופות בארץ ? יש אפשרות לקבל ולהשתמש בה כבר ? כל מידע יעזור לי . תודה .

שלום מדובר בתרופה הניתנת דרך הפה. פועלת במנגנון חדש מהמוכר עד כה. התרופה אושרה עקרונית לשימוש בארץ לטיפול בדלקת מפרקים פסוריאטית לאחר כשלון של טיפול קודם בתרופות מקו ראשון. עם זאת התרופה טרם נכנסה לשימוש בקופות. היא צפויה להכנס בטווח הקרוב. היא תרופה בטוחה לשימוש. קרוב לודאי שהיא תנתן כקו קודם לטיפול ביולוגי ברופאים וחולים שיבחרו לעשות זאת.

מנהל פורום דלקות מפרקים