דלקת פרקים בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/11/2013 | 21:01 | מאת: רוני

ד"ר שלום. אני בחורה בת 20. השתחררתי מצבא בעקרות המחלה. יש לי דלקת פרקים שקשורה לפסוריאזיס (לאמא שלי יש). כרגע אני מטופלת בכדורים סלזופרין אך לצערי הם לא עוזרים בכלל. הרופא ממליץ כרגע לעבור לתרופה ביולוגית. רציתי לשאול מה התופעות שיכולות להופיע בעקבות בתרופה הביולוגית והאם זה מגביל הריונות באיזשהי צורה? האם לוקחים את זה בזמן הריונות וכו...? תודה מראש.

שלום תופעת הלוואי העיקרית של התרופות הביולוגיות הן כאב חולף במקום ההזרקה. הן מעלות מעט את שיעור הזיהומים. לרוב איננו ממליצים ליטול אותן בהריון אבל בתלות במצב דלקת המפרקים ישנם מצבים שממשיכים את התרופות במהלך ההריון. עד כה אין ראיות שהדבר גורם לפגמים בעובר .

מנהל פורום דלקות מפרקים