חשד לסקארו-אליאיטיס

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

24/10/2013 | 01:30 | מאת: סיון

אני בת 26 ובשנת 2011 לאחר תקופה שבה סבלתי מבחילות וכאבי בטן שלא עזבו אותו וכן עדות לסימני דלקת בבדיקות דם נשלחתי ע"י רופא המשפחה למיון. במיון הוחלט לעשות לי c.t לחלל הבטן עם חומר ניגוד. תשובת c.t הייתה חשד לסאקרואליאיטיס . ממצאים: מודגמת סקלרוזיס של האספקט הקדמי תחתון של המשטחים האיליקאליים של המפרקים הסקארו-אליקליים ללא עדות לארוזיות ברורות. ממצאים העשויים להחשיד לאוסטיאיטיס קונדנסנס אילי. דרושה קורלציה קלינית והמשך מעקב. יש לציין שמאז אני סובלת מכאבים בגב התחתון המורגשים בבוקר לאחר שינה מתקשה לקום מהמיטה עקב כאבים עזים בגב התחתון המקרינים לרגל ימין ואני נאלצת לגרור את רגל ימין עקב אותם כאבים מדובר בכאבים עזים המשתקים שברוב המקרים מונעים ממני ללכת מאחר ואני לא יכולה לזוז. כאבים אלו מופיעים גם בערב לאחר הליכה ממושכת ללא מנוחה בישיבה. כאבים אלו אף מופיעים גם לאחר שינה על הגב. לאחר בדיקה זאת הייתי אצל רופאה ראומטולוגית ששלחה אותי לעשות בדיקת c.t נוספת רק שהפעם ללא חומר ניגוד וטענה כי הבדיקה תקינה ואין שום דבר. אך למרות הכל אני עדיין ממשיכה לסבול מהכאבים האלו שמקשים עליי את התפקוד היומיומי מאחר וכאבים אלו מופיעים גם לאחר ישיבה ממושכת ואינני יודעת מה עוד ניתן לעשות בזמנו שלחו אותי לפיזיאוטרפיה הייתי במס' מפגשים אך ללא הועיל והפיזיאוטרפיסטית טענה כי איננה יכולה לעזור לי מעבר לתרגילים שנתנה לי .אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות אני מאוד סובלת מהכאבים הללו ואשמח לייעוץ

שלום האבחנה של קרואילאיטיס יכולה להיות קשה בנשים. כדאי לבצע רביזיה של שני ה CT בצירוף בדיקות שאולי לא נעשו. גשי שוב לראומטולוג עם החומר

מנהל פורום דלקות מפרקים