כאבים בפלג גוף עליון

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/06/2013 | 20:47 | מאת: יפית

היי, אשמח לעצתך. בת 28 מעשנת. לא עושה פעילות גופנית. ב3 חודשים האחרונים אני סובלת מכאבים בפלג גוף עליון. כתפיים, מרפקים, כף יד, עורף, שכמות, גב. לפני שבוע עשיתי בדיקות דם ויצאו תוצאות המעידות על דלקת כלשהי. ESR 55 C-REACTIVE PROTEIN 1.6 רופאת המשפחה ראתה את התוצאות ומיד שאלה על המפרקים. ובאמת כואב לי. אך התעקשה שזה עוד לא הזמן לשלוח אותי לראומטולוג. אני כאילו מרגישה שיש משהו בזה ומאוד הלחיצה אותי כשהשתמשה במילים "דלקת פרקים". היא אמרה שמכיוון שאין לי נפיחות אז היא שוללת את זה. אך עדיין מלחיץ אותי שלא ממש בא לה לבדוק. האם תוצאות של בדיקות אלו יכולות להעיד על דלקת כזו? רק אם יש לי נפיחות זה אומר שיש לי דלקת? יש סיכוי שאין נפיחות אבל בכל מקרה יש דלקת? יש עוד בדיקות שאני יכולה לעשות שיכולות לאבחן? תודה מראש, יפית

שלום הכאב נשמע דלקתי. יש בדיקות לא תקינות. רצוי לפנות לראומטולוג

מנהל פורום דלקות מפרקים