פרק כף היד - איך ניתן לדעת אם הבעיה בגידים או במפרק?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/09/2020 | 23:33 | מאת: נועה

שאלה כללית - איך ניתן לדעת אם כאבים בפרק כף היד הם עקב בעיה בגידים או במפרק עצמו? פרטים - כתוצאה מהתעמלות מסוג פלאנקים ושכיבות סמיכה התחלתי לחוש בשתי הידיים כאבים באזור מפרק כף היד ובאופן משתנה גם בכף היד\אצבעות ובאמה (בין כף היד למרפק) אני נותנת לידיים מנוחה, מתעמלת רגוע עם סד בכל יד ובלי להפעיל לחץ על היד ועל כף היד, ועברתי שני סבבים של טיפול בארקוקסיה (10 ימים כ"א) אבל הבעיה לא נפתרה. איך ניתן לדעת אם הבעיה בגידים או במפרק? לאיזה סוג רופא צריך לפנות בכל מקרה?

שלום רוב הסיכויים שמדובר בפגיעה בגידים. בדיקה על ידי אורטופד/ראומטולוג בדר"כ יבהירו זאת. במקרים שנדרש ניתן לבצע אולטראסאונד שהיא בדיקה טובה לגידים ומפרקים.

מנהל פורום דלקות מפרקים