כאבים ונפיחות ותשובות בדיקת דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/09/2020 | 08:59 | מאת: דודו

שלום רב . אני עם כאבי שורש כפות ידיים כמעט שנתיים . לאחרונה ב ct התברר בשורש כף יד ימין ציסטה גדולה מאוד בסקפואיד וציסטות אחרות בעצמות האחרות עם שינויים ציסטיים קונסולריים וגם בבדיקת us שביצעתי נמצאה דלקת הגידים בשורש כף יד . יש לי גם נפיחות קלה הקרסוליים . כאב בכתף ובצוואר . הכירורג כף יד שלח אותי לבירור ריאמטולוגי בחשש לדלקת פרקים כרונית. ביצעתי בדיקת דם Crp :13 שקיעת דם:15 האם זה מעיד על דלקת פרקים ? אני מחכה לתור לריאמטולוג.

שלום המידע שמסרת צריך להבחן בהקשר קליני. המונח ציסטה יכול לבלבל ולהתייחס למצבים דלקתיים ולא דלקתיים. שינויים במספר עצמות בשורשי כפות ידיים ונפיחות בקרסוליים יכולים להיות חלק מהסתמנות של דלקת מפרקים

01/10/2020 | 17:31 | מאת: דודו

האם זה נחשב לדלקת מפרקים ניוונית ? ביצעתי בדיקת rf קטן מעשר ו crp 1.24 . אני עם כאבים מוגבלויות אפילו בדברים הקטנים בידיים .

מנהל פורום דלקות מפרקים