ממצאים בבדיקת MRI שורש כף יד

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

07/09/2020 | 23:59 | מאת: זפירה

בוצעה בדיקת MRI בכף היד ולהלן התוצאות: גנגליון ציסט בחלק האולנרי פיטוסריקווטרום כמו בחלק הרדיאלי. טנוסינוביטיס של הגיד פלקסור קרפוס רדיאליס. סימנים דלקתיים יחסית קלים של העצב המדיאנוס. לאחר הזרקת גדולניום הודגמה האדרה משמעותית מסביב לגיד אקסטנסור קרפוס אולנריס על רקע דלקתי סינוביאלי. סימנים דלקתיים במפרק פיסוטריקווטרום. הבדיקה בוצעה לאחר תלונות על כאבים בשורש כף היד. האם תוכל להסביר לי בעברית פשוטה את כל הממצאים? האם זו דלקת פרקים? תודה

שלום לגנגליון ציסט אין משמעות רבה . אינה ביטוי לדלקת מפרקים. יכול לכאוב- לגרום לנפיחות. אן מציק מאד ניתן לנתח. לגבי שאר הממצאים צריך לבחון אותם בהקשר קליני של התלונות והממצאים בבדיקה ובמעבדה. הם יכולים להיות ביטוי של דלקת מפרקים אבל באותה מידה ביטוי של פגיעה מכנית ישנה או אקוטית. יש להחליט בהתיעצות משותפת בין הראומטולוג לאורטופד כף יד. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים