חיסון הפטטיס A בזמן מבטרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/08/2020 | 20:54 | מאת: לילך

שלום רב. אני מקבלת מבטרה אחת לחצי שנה. חצי שנה לאחר העירוי האחרון קיבלתי חיסון נגד הפטטיס A (לפני שלושה שבועות). עשיתי בדיקת נוגדנים היום (3 שבועות אחרי החיסון) והתשובה הייתה שלילית. בעוד 4 ימים יש לי תור לעירוי הבא של המבטרה. כמה זמן לדעתך עוד עליי להמתין כדי שיתפתחו נוגדנים, בהתייחס לכך שאני אולי עדיין קצת מדוכאת חיסון בגלל שעברו רק 6 חודשים מהעירוי האחרון?

שלום ככל שחולף זמן רב יותר ממתן המבטרה כך צפוי שהתגובה לחיסון תהיה "נמרצת" יותר. רוב האנשים מפתחים נוגדנים כבר לאחר מתן חיסון ראשון להפטיטיס A. הזמן המקובל להתפתחות נוגדנים הוא בערך 4 שבועות.

מנהל פורום דלקות מפרקים