בדיקת CT

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/07/2020 | 01:32 | מאת: סופי

שלום לד"ר קימחי, חולה ב-RA ומקבלת טיפול באקטמרה כעת עלי לעבור בירור במערכת העיכול עקב כאבי בטן, ושולחים אותי לבצע CT 'האם היוד שניתן במהלך הבדיקה בכמות גדולה וכמו כן הקרינה יכולים להזיק, כיוון שיש לי מערכת חיסונית מוחלשת?האם אני צריכה להעדיף MRI? תודה למענה סופי

שלום ההחלטה על בדיקת CT או MRI אינה קשורה לתרופה שאת נוטלת . להדמיית הבטן CT היא בדיקה טובה מאד עבור רוב המצבים אבל אכן כרורכה בקרינה שלא קיימת ב MRI. ברוב המצבים הזמינות של MRI נמוכה ועל כן רוב המטופלים מופנים בתור בדיקה ראשונה ל CT. אם נעשו בדיקות CT רבות בעבר ויש שיקול של הפחתת החשיפה לקרינה יש מקום לשוחח על כך עם הרופא המפנה.

מנהל פורום דלקות מפרקים