פיצול מתוטרקסט לשתי מנות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/03/2020 | 07:25 | מאת: רחל

אני נוטלת מתוטרקסט 17,5 מג, 7 כדורים פעם בשבוע מזה מספר שנים. לדלקת מפרקים שגרונית. לאחרונה חלה החמרה מסויימת. ראומטולוג יעץ לי לפצל את מנת המתןטרקסט לפעמיים בוקר וערב. אשמח לשמוע דעה נוספת המלצה או דיס. וגם מה בדיוק צריך להיות הפרש הסמן בין המנות. תודה רבה

שלום נהוג ליטול את ככל מנת המטוטרוקסט בבת אחת. פיצול המנה לפעמיים באותו היום או לעיתים רחוקות ליומיים נועד בעיקר להפחית תופעת ללואי של בחילה. אין לפיצול משמעות מבחינת יעילות התרופה.

מנהל פורום דלקות מפרקים