האם מדובר בדלקת מפרקים?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/01/2020 | 15:58 | מאת: רותי

שלום,בת 50 סובלת מאד מכאבים בכפות הידיים לאורך שנים.האצבעות שינו צורה.בבוקר קשה לי להזיז את האצבעות.בצעתי צילום אלה הממצאים:הודגמו שינויים אוסטאוארטרוטיים במפרקים:stt ד"וצ,cmc1 דו"צ, mcp1 דו"צ,ip1דו"צ,pip2 -5 דו"צ,dip2-5 דו"צ.אודה לחוות דעתך

שלום אוסטיאוארטריטיס פרושה בעגה לא מקצועית "שחיקת סחוס". זהו מצב מכאיב בגורם לשינוי צורת המפרק ונובע מתהליכים שאינם מובנים לנו עד הסוף. אין היום תרופה המונעת או משפרת את מצב הסחוס. בצבים קיצוניים ניתן להתערב בניתוח בבסיס האגודל. עיקר הטיפול הוא נגד כאב ובעזרים לעבודות היומיום.

מנהל פורום דלקות מפרקים