קבלת חיסונים תחת השפעת מבטרה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

25/01/2020 | 20:27 | מאת: ליה

שלום. אני מטופלת במבטרה (אחת ל6 חודשים בהפרש של שבועיים). לפני שבועיים קיבלתי את המנה האחרונה לסבב של החצי שנה הקרובה. בסוף חודש מאי (בעוד 4 חודשים בערך) אני מתכננת לטוס לתאילנד ואני אצטרך לעשות חיסונים דוגמת הפטטיס a, טטנוס וטיפוס הבטן. רציתי לדעת האם זה אפקטיבי לעשות את החיסונים כחודש לפני הטיסה? בנוסף האם זה עלול להיות מסוכן? תודה

שלום תחת השפעת מבטרה התגובה לרוב החיסונים מופחתת אך לא לגמרי. על ען ההמלצה היא לחסן רחוק ככל האפשר ממועד המתן. חיסונים מומתים בלבד ( לא מוחלשים). בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים