נוקשות וכאב באצבעות שתי הידיים

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/12/2019 | 23:30 | מאת: מנחם

אני בן 29. במשך השנה האחרונה נהגתי לבקר בחדר כושר כפעמיים בשבוע לאימוני כוח. לפני כחודשיים החלה אצלי תופעה של זרת קשה בבוקר ביד שמאל. הייתי מיישר אותה עם היד השניה. זה היה נעלם ולא מורגש במשך היום. לפני מספר ימים. הזרת החלה להיות מורגשת וקשה במשך כל היום. פתאום גם הזרת השניה אותו דבר. וכל כמה שעות הרגשתי כאילו אצבע נוספת. באופן סימטרי מצטרפת לתחושת הקשיות והכאב תוך יומיים כל החמש בשתי הידיים כאילו תפוסות עם גומיות שצריך למתוח בפתיחה או סגירה. כעת תחושת כאב וקשיות מתחילה גם ברגליים. הקדשתי מעט לזמן קריאה ברשת והסימנים מתאימים לשגרונית. מה דעתך? והאם יש סיכוי שאלה גידים מכווצים ולא הפרקים בעייתיים

שלום התלונות שלך מצריכות בדיקה אצל ראומטולוג. ממליץ להפסיק עד הבדיקה את האימונים כדי לבחון את השפעת מרכיב זה על התלונות.

11/12/2019 | 13:48 | מאת: מנחם

כמובן שהאימונים הופסקו כליל. אני רוצה לציין שהכאבים החלו לאחר כשבועיים ללא כל אימון. בדיקות הדם יצאו ללא מאפיינים דלקתיים. הפרקים לא נפוחים או אדומים. אך כל פעולה עם האצבעות דוקרת מעט במפרקים. גם בברכיים יש דקירות ואי נוחות. רופא רגיל המליץ לי על ארקוקסיה. מה דעתך?

מנהל פורום דלקות מפרקים