בירור קשר בין חיסון הגוף בילדות על ידי מים קרים להתפרצות דלקת מפרקים ב...

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

01/11/2019 | 12:49 | מאת: ענת

שלום דר, אשמח לדעתך בנושא שמעסיק אותי מאד כחוקרת וכחולה בדלקת מפרקים בעצמי. בהיותי ילדה בת 5 עד 9 בערך הורי נהגו לשפוך מים קרים לאחר מקלחת כשיטה שהייתה נהוגה ברוסיה בשנים 1985. המחלה האוטואימונית כמחלה שמהותה בתגובה לא מותאמת של המערכת החיסונית בבסיסה יכולה להיות למידה של הגוף בשל שיטה זו להגיב לא מותאם? אשמח לדעתך בנושא.בברכה ענת

שלום על אף האמונה עממית על הקשר בין חשיפה לקור לדלקת מפרקים קשר זה אינו מוכר בספרות. עם זאת אנו לומדים את הגורמים לדלקת מפרקים כל הזמן ואולי ימצא קשר כזה בעתיד

מנהל פורום דלקות מפרקים