כאב במפרק בקמיצה ביד ימין.

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

21/09/2019 | 14:53 | מאת: אבי

שלום רב. בארבע שנים האחרונות,מופיע אצלי כאב קבוע במפרק הקמיצה ביד ימין כל בערך חצי שנה.עם הכאב מופיע גם אודם סביב המפרק וכמובן שחוץ מהכאב גם אי אפשר לכופף את האצבע. הכאב והאודם חולפים לבד בלי שום טיפול לאחר בערך יומיים שלושה. רציתי בבקשה לדעת.... 1-האם יש בכלל מקום לטיפול ולבירור רפואי אם זה עובר לבד? 2-ממה דבר כזה יכול להיות,במיוחד שזה מופיע פעמיים בשנה ועובר לבד אחרי יומיים שלושה? תודה.

שלום ישנן דלקות מפרקים שמתנהגות כך. רצוי לצלם את האצבע בזמן האודם/נפיחות במצלמה וגם לצלם ברנטגן כדי לבדוק אם יש נזק למפרק . לפנות עם הצילוצים לראומטולוג. בהצלחה

23/09/2019 | 10:13 | מאת: אבי

תודה על תשובתך. במידה טכמו שאתה אומר,שיש דלקות פרקים שמתנהגות כך,במידה ואין נזק למפרק האם יש בכלל מה לעשות עם זה בהמשך,או שפשוט,כל פעם שזה קורה לחכות יומיים עד שזה יעבור וזהו?

שלום במידה ואין נזק למפרק ותדירות האירועים נדירה אפשר לטפל בכל פעם באפיזודה הספציפית.

מנהל פורום דלקות מפרקים