מפרקי הירך והברך

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

09/02/2013 | 15:47 | מאת: שרית

ד"ר קמחי שלום, זה תקופה שאני סובלת מאוסטוארטריטיס ואובדן סחוס במםרקי הירך והברכיים, איזה טיפולים חוץ מניתוח אתה ממליץ על מנת להקל על הכאב ואף להעלים אותו, ניתוח לא בא בחשבו.

שלום הטיפול הלא ניתוחי מוגבל ל: חיזוק שרירי הירך - שחייה, הליכה במים או הליכה במישור אם נסבלת. תרופות נוגדות כאב מסוגים שונים חיזוק שרירי הבירך בעזרת נעל לא יציבה ( APOS ) תכשירים כגון ART 50 הניתנים במרשם על ידי הרופא תוספי מזון המכילים גלוקוזאמין וכונדרואיטין. הזרקות של חומצה היאלורונית ישנם מעט מרכזים בארץ ובעולם המציעים טיפולים ניסיוניים- איני מכיר מרכז ספציפי בארץ אמצעים לא תרופתיים להקלה על כאב כגון TENS או לייזר "רך" כל הללו הם אמצעים לגשר על הכאב עד ניתוח שהוא היום הפתרון הדפיניטיבי היחיד.

מנהל פורום דלקות מפרקים