טיפול ביולוגי לדלקת פרקים בכטרב לאישה בת 60

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

05/02/2013 | 09:42 | מאת: ציפורה

שלום רב, אני ציפורה בת 60 סובלת ממחלת פרקים בעמוד השדרה הנקראת בכטרב. את המחלה אני נושאת כבר מגיל 28. ברצוני להתייעץ לגבי טיפול ביולוגי שהוצע לי לא פעם על ידי הרופא שלי, כאשר בפעם האחרונה נאמר לי שמצבי מחמיר ואם לא התחיל בטיפול לא יקח עוד זמן רב ואצטרך להחליף ירך. אני מאוד חוששת מהטיפול מכיוון שנאמר לי שזהו טיפול לחולי סרטן המנוסה על חולי מפרקים. אודה על מתן חוות דעת בנושא. בתודה מראש, צפורה

שלום זהו טיפול מקובל היום במחלה. בהחלט יכול להאט את קצה הנזק למפרק הירך אם ניתן בזמן. הוא לא טיפול כלל לחולי סרטן.

14/02/2013 | 09:52 | מאת: צפורה

בהצשך לשאלתי לגבי הטול הביולוגי, נאמר לי שבזמן הטיפול אני אצטרך להשמר מזיהומים, הייתי רוצה לדעת מה זה אומר זיהומים? נמצא אצלי גם מחלת שחפת סמויה ואמרו שאצטרך לשתות כדורים למחלה ורק לאחר חודש וחצי אוכל להתחיל בטיפול הביולוגי. המערכת החיסונית שלי מאוד חלשה כיצד אוכל להשמר מאותם זיהומים? לתשובתך אודה. צפורה

מנהל פורום דלקות מפרקים