בדיקת דם

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/02/2013 | 22:07 | מאת: דוד

בבדיקת דם שגרתית (חלק ממעקב אצל ראומטולוג ללא אבחנה של מחלה כלשהי, אלא בעיקר תוצאות ANA חיוביות בחלק מפרמטרים), קיבלתי בנתיים תוצאות חלקיות. ספירת דם יש חריגה ברמות הבאות : MONOCYTES % 9.20 % ( 2.00- 9.00) (.........)* EOSINOPHILS 1.14 K/UL ( 0.00- 0.60) (.........)* EOSINOPHILS % 16.12 % ( 0.00- 6.00) (.........)* האם זה משמעותי ? (בעיקר רמת ה - EOSINOPHILS המוגברת 16.12 כשגבול הנורמה 6 ) ואם כן, מה המשמעות של זה לגביי ? ה - CRP קצת מוגבר 6.90(דבר שלא היה לי אף פעם בבדיקות קודמות, אלא להיפך, היה תמיד קרוב לגבול התחתון) CRP 6.90 MG/L ( 0.00- 5.00) (.........)* מצד שני שקיעת הדם תקינה. על מה כל הנתונים הללו יכולים להעיד ? והאם CRP בהכרח מבשר על תהליך דלקתי כלשהו שיש צורך לברר את מקורו או שלא בהכרח ? והאם יש קשר כלשהו לראומטלוגיה ? נ.ב. התשובות של ANA ואנטי DNA עדיין לא מוכנות' FR תקין.

שלום הפורום אינו עוסק בבדיקות מעבדה חריגות כלליות. ישנה עלייה קלה באאוזינופילים. הסיבה השכיחה היא בדר"כ מחלות אלרגיות כגון אסטמה . שאר החריגות קלות. מציע להיוועץ ברופא המשפחה-אלרגולוג

מנהל פורום דלקות מפרקים