טמפורל ארטריטיס או פולימיאלגיה ראומטיקה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

08/05/2019 | 18:58 | מאת: ריקי

שלום רב, בת 69 חשודה בטמפורל ארטריטיס למרות שביופסיה היתה שלילית . מטופלת בפרדינון מאז ספטמבר 2018לאחר תגובה סימפטומטית טובה לחום במשך חודש ותופעות נוספות. כיום פרדניזון 5 מיליגרם מאז 15/3. בבדיקות מ 2/5, Esr 39 Crp 1 האם מחשבים מדדים מוגברים? עד כה הבדיקות היו תקינות

שלום במחלה מסוג זה חשוב קודם כל שלא יהיו תלונות כפי שהיו בהתחלה ולהתייחס למגמת שיפור במדדי הדדלקת ולא למספר אבסולוטי. המדדים מעט חריגים אך כאמור צריך להתייחס לחום /תלונות אחרות והמדדים הקודמים. בריאות שלמה

13/05/2019 | 00:21 | מאת: ריקי

האם אוכל לרדת במינון, (כיום 5 מ"ג) באם אין חום ובלי כאבים מיוחדים. תודה על התייחסותך

מנהל פורום דלקות מפרקים