פרדניזון ותוצאות mri

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/01/2019 | 14:17 | מאת: דורית

שלום, אני חולת קרוהן מזה 10 שנים. כרגע בהתלקחות של הקרוהן ועל כן מקבלת 50 מג פרדניזון במשך חמישה חודשים (צריכה להתחיל בהורדה של הפרדניזון בימים אלו). אני סובלת מאד מכאבי מפרקים בעיקר באגן, בגב, הברכיים והידיים. הלכתי לראומטולוג שחושד בספונדילוארטאופתיה. אני אמורה לעבור אמ אר אי אגן בקרוב ורציתי לדעת האם יתכן שהוא יצא תקין בגלל הפרדניזון ? כלומר האם הפרדניזון יכול לשבש את התוצאות ? ובנוסף רציתי לדעת האם בדיקות דם ראומטולוגיות ובדיקות דם של לופוס יכולות להיות מושפעות מה פרדניזון? אשמח מאד לעזרה. ולהסבר

שלום מידת הדלקת ב MRI יכולה להיות מושפעת ממינון גבוה של סטרואידים אם כי בדרכ ישנם דם שינויים ב MRI שלא יושפעו מכך. ככלל לא נהוג לטפל בכאב גב דלקתי בעברת סטרואידים לאורך זמן וההשפעה פחותה מאשר במפרקים שמחוץ לעמוד השדרה. מדדי דלקת שונים הקשורים בלופוס יכולים להיות מושפעים מסטרואידים. חלק מהמדדים לא יושפעו.

מנהל פורום דלקות מפרקים