כאבי מפרקים קשים וטיפול תרופתי שלא עוזר

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

29/08/2018 | 10:37 | מאת: יעל

ד"ר שלום, התחלתי לקחת לפני שבוע פרדניזון 10 מ"ג ופלקווניל על רקע כאבי פרקים דלקתיים (כאבים ונפיחות במפרקים מסוימים בנוכחות בדיקות ראומטלוגיות תקינות לחלוטין). ישנה הרגעה כללית מסויימת אך הכאבים והנפיחות במפרקי אצבעות הידיים (במפרק שמתחת לציפורן) חזקים מאד- ללא שום שיפור. מתקשה בכל הפעולות היומיות הכרוכות באצבעות. סובלת!!!!! מה עושים אם הטיפול התרופתי לא מסייע? לבקש העלאת מינון של פרדניזון? לבקש משהו אחר? אנא עזרתך, בבקשה ממך. תודה

שלום קשה לומר ללא בדיקה גופנית רצוי להתייעץ עם הראומטולוג שבדק אותך. פלקניל עובד לאט מאד. פרדניזון פועל מהר . אם הראומטולוג אינו זמין ניתן להתייעץ עם רופא המשפחה

30/08/2018 | 16:46 | מאת: יעל

תודה.. צילמתי את המפרק הכואב. הפרדניזון הרגיע את הכאב הכללי בגוף מלבד המפרק באצבע, זה שמיד לאחר הציפורן. הוא נפוח, נוקשה וכאוב עם כל נגיעה, אפילו הזעירה ביותר. הגיוני שפרדניזון 10 מ"ג במשך 7 ימים עוד לא סייע לי? לאור התמונה, מומלץ להערכתך להעלות מינון? והאם המפרק ישוב לקדמותו?

שלום מאד קשה לדעת ללא בדיקה. 10 מג פרדניזון נחשב מינון נמוך

מנהל פורום דלקות מפרקים