יובש בפה ובעיניים ורק בלילה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/08/2018 | 23:44 | מאת: רבקה

אני נושאת על גן אחד את מחלת F.M.F וגם בכטרב כמחלה גנטית, לוקחת כולכצין משנת 2003, אני כיום בת 63 וביומים האחרונים רק בלילה מתעוררת מיובש חזק בעיניים ולפעמים גם בפה , האם ללחלח את העיניים והפה זה מספיק ולראות אם זה עובר (אחרי כמה זמן), או מצריך בדיקת רופא?

שלום שתי המחלות שציינת אינן גורמות בדר"כ ליובש בפה ובעיניים. הסיבות ליובש בפה ובעיניים מרובות. תרופות למשל ועוד. רצוי לגשת לרופא מומחה בתחום הפה ולרופא עיניים כדי לכמת את כמות הרוק והדמעות ולבחום האם קיים חסר אוביקטיבי. במקרים מסויימים ניתן לתת טיפול מעבר לדמעות מלאכותיות ותכשירי שטיפה לפה.

מנהל פורום דלקות מפרקים