סקרואילאיטיס - איך ממשיכים עם זה?

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

18/07/2018 | 12:05 | מאת: שוקלת ללמוד רפואה

היי, בת 29 עשרה חודשים לאחר לידה ראשונה. בהריון סבלתי מסימפיזיוליזיוס. הכאבים של הסימפי כמעט חלפו אולם החליפו אותם כאבים בתחתית האגן, בעיקר לאחר ישיבה בעבודה או ישיבה על משטח קשה. אני רואת חשבון במקצועי ורוב היום יושבת מול מחשב. לאחר כאבים בלתי נסבלים הופנתי לביצוע CT ולהלן הממצאים: הודגם סקלרוזיס בהיקף של האספקטים התחתונים של המפרקים הסקרו אליאלקים עם ארוזיות קטנות, הממצא חשוד לסקרו אילאיטיס, מומלץ ייעוץ של רופא ראומטולוג. הודגמה חוליית מעבר L5 ,עם סקרליזציה מלאה של החוליה L5. אוסטאוארטריטיס קל בפרק ירך שמאל. אשמח לשמוע את דעתך. האם זה משהו שבכלל ניתן באמת לטפל בו בצורה אפקטיבית? האם לא מדובר בנכות? אני באמת באמת מרגישה מגבלה. אפילו לקלח את הילדה באמבטיה אני לא יכולה כי אני יודעת שהגב שלי יכאב נורא לאחר מכן. אשמח לדעתך.

שלום לא ברור האם אכן יש דלקת. שינויים כאלה המתוארים ב CT יכולים להופיע גם לאחר לידה ויש לבחון היטב את הסיטי כדי להבדיל ביניהם. גם השינויים בעמוד השדרה יכולים לגרום לכאב מגביל. כדאי לפנות לראומטולוג עם הסיטי , להבדק ולקבל החלטה על צורך בבדיקות נוספות או שיתן אבחנה ברורה על פי הנתונים הקיימים.

מנהל פורום דלקות מפרקים