arava

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

14/12/2012 | 19:04 | מאת: רון

נער בגיל 15 ותשעה חודשים.סובל מדלקת פסוריאטית (בברך). התחיל טיפול במטוטרקסט וכעבור חודשיים וחצי הפסיק כי ALT ו AST עלו ל 78 ו 46. אחרי שבועיים של הפסקה הם חזרו לנורמה. הראומטולוג נתן ARAVA עשרים מ"ג ליום והורה לא להמשיך במטוטרקסט. רוקח אחד אמר שלא נותנים ARAVA מתחת לגיל 18. רוקח אחר אמר שצריך אישור מיוחד למינון כזה מתחת לגיל 16. הוא גבוה מאד ושוקל 95 ק"ג. האם מותר לתת בכלל ARAVA ומינון כזה בפרט?

שלום משום מה ARAVA לא ניתנת לילדים מתחת לגיל 18. אין הצדקה רפואית ברורה. מכיון שהתרופה רשומה בארץ לאינדיקציה של טיפול במבוגרים זה לשיקולו של הרופא המטפל לתת אותה אם אין חלופה טובה אחרת ( בדר"כ ישנה כזו)

מנהל פורום דלקות מפרקים