מינון כפול בפרדניזון בעת דלקת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

23/11/2017 | 07:51 | מאת: פטריסיה

שלום, אני מטופלת כ-9 חודשים בפרדניזון בשל מחלת PLR . כרגע במינון של 8 מ"ג. מלפני כשבוע יש לי כאבים חזקים בכתף (כמו שריפה ממש) כנראה דלקת. עד שאראה רופא אורתופד יקח עוד שבוע לפחות... נאמר לי שכשיש חום בגלל דלקת גרון או שפעת יש להכפיל את המינון של הפדניזון. השאלה היא אם במקרה כזה של דלקת בשריר או גיד אני צריכה להכפיל את הכמות ואם כן לכמה ימים? תודה על תשובתך פטריסיה

שלום בזמן מחלת חום/ניתוח מקובל הכפיל את מינון הפרדניזון עד חלוף הארוע ( בדר"כ לא יותר מ 3 ימים)

מנהל פורום דלקות מפרקים