שאלה לתשובה מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/09/2017 | 14:31 | מאת: טובה

שלום עודד. ביצעתי מיפוי עצמות ואלו הן התוצאות.. עקמת קלה קמורה שמאלה בעמוד השדרה,עם תהליך אוסטאוארטרוטי ניווני מפושט, בולט בעיקר בעמוד השדרה הצווארי ובעמוד שדרה מותני תחתון, בעיקר בחלק הלטרלי הימני של החוליה המותנית L5 ובאיזור הלומבוסקרלי. תהליך אוסטאוארטרוטי דיפוזי קל גם בכתפיים ובמפרקים הקטנים של כפות הידיים. ללא ממצאים גרמיים במיפוי כולל באיזורים הסימפטומתיים. בסיכום 1.תהליך אוסטאוארטרוטי מפושט בעמוד השדרה לפי התיאור הנל כסיבה לכאבי גב 2.ממצאים נוספים במיפוי כל גופי כמתואר 3.ללא ממצאים אוסטאובלסטיים מוקדיים בשלד כולל באיזורים הסימפטומתיים.. הודה לך על תשובה

שלום מיפוי היא בדיקה בעייתית והפענוח שלה נמצא תמיד בהקשר של גילו של המטופל ותלונותיו. על פי התאור המצורף אין ממצא "מדאיג".

27/09/2017 | 17:07 | מאת: טובה

עודד שוב שלום האמת שתשובתך קצת בילבלה אותי לא הבנתי כ"כ למה מיפוי עצמות היא בדיקה בעיתיית ? יש לציין שאני בת 48 וסובלת מכאבים עזים עם נפיחויות בידיים וכאשר ביקרתי אצל הרופאת משפחה והיא ראתה את הממצאים היא טענה שיש לי דלקת מפרקים... תודה מראש

מנהל פורום דלקות מפרקים