דלקת פרקים פעילה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

30/11/2012 | 17:46 | מאת: mathi

בת 62 חולת פסוריאזיס וולגריס ארטריטיס מזה כ-50 שנה.מטופלת ב-5 שנים אחרונות בנוגדי TNF (אנבל יומירה ורמיקייד).מצב הפסוריאזיס מעולה כעת ובמשך שנה גם מצב הפרקים היה בסדר.בגלל החמרת הכאבים העלו לי את המינון מ-500 ל-600 מ"ג של רמיקייד.בשבועיים האחרונים החרפה רצינית כאבים במפרקי הלסתות עם הקרנה לאוזניים ולראש,צוואר,כפות ידיים,ברכיים ,עמוד שידרה ,זרועות עד למצב של אי תפקוד וכאבים עזים.נוטלת כעת גם סלקוקס ואופטלגין להרגעת מעט מהכאבים אך ללא השפעה.בנוסף לכאבים גם מרגישה שכל השרירים תפוסים...האם זה אומר שהרמיקייד הפסיק להשפיע ומה עושים בהמשך?סובלת וכואבת ומודה על תשובתך....

שלום יתכן שהרימיקייד הפסיק להשפיע. זה קורה לפעמים . אפשר תאורטית לבדוק התפתחות נוגדנים לרמיקייד שלפעמים מסבירים את הפסקת ההשפעה של התרופה. ניתן להחליף את התרופה בנוגד TNF היחיד שלא קיבלת עדיין- SIMPONI. הייתי מוסיף לזה מראש מטוטרוקסט כדי למנוע התפתחות נוגדנים לתרופה.

10/12/2012 | 15:49 | מאת: שלום

היי mathi , רציתי לשאול אותך שאלה לגבי הדלקות פרקים שלך, כי לבת דודה שלי היה עניין דומה, והציעו לה טיפול מסויים שעזר לה. אשמח להתעניינותך. רפואה שלמה !

מנהל פורום דלקות מפרקים