חיסון לחצבת בזמן שימוש בערבה

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

04/06/2017 | 22:07 | מאת: חיסון לחצבת בזמן שימוש בערבה

שלום, אני לוקחת ערבה 20 מ"ג לדלקת פרקים, כבר כחצי שנה. נוסעת לחו"ל עוד שבועיים, נודע לי שקיבלתי רק את המנה הראשונה של החיסון(בשנת 1968), האם מותר לי לקחת את המנה השניה, כשאני לוקחת ערבה?

שלום החיסון לחצבת הינו חי מוחלש. לא מקובל לתת חיסונים מוחלשים בחולים הנוטלים תרופות מדכאות חיסון מחשש להתפתחות המחלה עצמה. מכיון של ARAVA זמן חיים ארוך בגוף ישנה שאלה גדולה לגבי מתי החיסון אפשרי לאחר הפסקתה. מכל מקום יש צורך להיועץ עם מומחה למחלות זיהומיות בשיתוף הראומטולוג המטפל.

מנהל פורום דלקות מפרקים