שחיקת סחוס בכל הגוף

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

02/05/2017 | 12:09 | מאת: הודיה

לאמא שלי, בת 57, יש שחיקת סחוס בכל הגוף. עקב זה יש לה כאבים בכל הגוף במיוחד בכף רגל. שותה ליריקה, רוקסט, מסוליט, כורכומין, מגה גלופלקס, פלאשטב. עושה פיזיוטרפיה. היתה בחמת גדר ששמענו שזה טוב. לא עוזר לכאבים והכאבים נמשכים. האם יש רופא מומחה לתחום הזה? האם יש משהו נוסף שיכול להקל? היינו אצל הרבה רופאים (רמטולוגים ואורתופדים) ואין פתרון. אנא עזרתך בתודה

שלום אוסטיאוארטריטיס היא אכן מחלה שיכולה להיות קשה ומגבילה מאד תפקודית. לצערינו אין לרפואה היום פתרון כולל המתייחס לחידוש סחוס במפרקים שונים. האפשרויות הקיימות הן אילו שתארת שנועדות בעיקר להקל והחלפה של מפרקים כגון ברכיים מפרקי ירך וכתפיים. בגב ישנם פתרונות אחרים. בגילה הצעיר לרוב לא נוהגים להחליף מפרקים אלא במצבים קיצוניים.

מנהל פורום דלקות מפרקים