סיורגן קל כיצד לפנות לנושא

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

16/03/2017 | 09:13 | מאת: רווית

שלום רב, יש לי סיורגן אבל חוץ ממיעוט רוק קל, עייפות קלה ויובש קל בעניים אני לא מרגישה כלום. לפעמים אני שמה טיפות עניים אבל זה כל מה שאני עושה ולא מטופלת בשום מרפאה. כל הזמן אני קוראת בכתבות שיש צורך להיות במעקב אבל אני לא מבינה האם באמת יש לי צורך בזה כי בסך הכל אני בסדר. מה דעתך? איך כדאי לי לפנות לנושא?

שלום המעקב אחר מחלת סיוגרן אכן בעייתי. עיקר הדאגה היא: 1. מפגיעה עינית על רקע היובש. על כן רצוי מעקב רופא עיניים 2. עששת על רקע מיעוט רוק. הגיינת פה נדרשת 3. סיכון קטן אך קיים להתפתחות ממאירות של בלוטות לימפה. אין דרך מוסדרת ובדוקה למעקב אחרי בעייה זו למעט תשאול ודרגת חשד גבוהה ואולי מעקב אחרי בדיקות דם מסויימות. ממליץ להיות בביקורת של ראומטולוג פעם ב 4-6 חודשים באופן רוטיני .

מנהל פורום דלקות מפרקים