בלוטת לימפה נפוחה בבית השחי

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

10/02/2017 | 00:10 | מאת: ט

שלום רב, אני בת 63 לפני שנתיים חליתי בדלקת פרקים מטופלת בחצי שנה האחרונה בפלקוניל. בבדיקת ממוגרפיה שגרתית נתגלה שהשדיים נקיות לחלוטין, אולם בבית השחי מצד שמאל בלוטת הלימפה נפוחה נעשה גם אבחון אולטרסאונד ובעקבות כך הופניתי לכירורג שד שאמר שזה לא נראה טוב והופנתי לביה"ח לביופסיה. שלשום המצאתי את תוצאות הבדיקות כולל דיסקים לביה"ח לאגף ממוגרפיה והם חזרו אליי יום למחרת וקבעו לי תור לביופסיה לעוד שבועיים וחצי. בינתיים במשך היומיים האחרונים אני סובלת מכאב כתף שמאל מהגב עד החזה. האם יכול להיות קשר בין שני המקרים? האם הם יכולים לנבוע מקשר לדלקת פרקים? והאם כדאי להקדים את הביופסיה? תודה.

שלום בלוטת לימפה המחייבת ביופסיה מעלה שאלה האם יש בלוטות במקומות אחרים. ממליץ לשתף את רופא המשפחה שיבדוק אותך בדיקה כללית, יקח כמה בדיקות דם בסיסיות ויבצע צילום חזה. הקשר לדלקת המפרקים אינו ישיר בדר"כ. בריאות שלמה

מנהל פורום דלקות מפרקים