דלקת שדרה מקשחת

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

03/09/2012 | 09:27 | מאת: לי

שלום, אובחנתי לאחרונה כסובלת מאנקולוזינג ספולנדליטיס. בעקבות כך הומלץ לי ליטולל ארקוקסיה 90 פעם ביום.כמה שאלות בנוגע לכך: 1. מהן תופעות הלוואי העיקריות והנפוצות? 2. האם יש ליטול את התרופה לתקופה קצובה או למשך שנים? 3. מה תהיה המשמעות של אי נטילת הכדורים מבחינת התפתחות המחלה, במידה ואצליח להתגבר על הכאבים דרך פעילות גופנית ורפואה משלימה? שאלה נוספת, בימים אחרונים אני סובלת מכאבי גב באזור הצלעות התחתונות. לדעת הראומטולוג המטפל, אין לכך קשר לדלקת הפרקים. מה דעתך? תודה רבה ויום טוב

שלום אין הוכחה ברורה ששימוש קבוע בתכשירים מסוג זה משנים את מהלך המחלה אך יש ראומטולוגים הסוברים כך. אילו שסוברים כך טוענים שרצוי לקחת את התרופה על בסיס קבוע ולא על לפי הצורך. תופעות הלוואי בגיל צעיר הן מועטות. באופן פוטנציאלי יתכנו כיבים במערכת העיכול . בהחלט יתכן שהכאב בצלעות שייך למחלה.

מנהל פורום דלקות מפרקים