(פ)גזים בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

12/08/2012 | 01:07 | מאת: רונית

שלום רב. אני בת 32, בדר"כ בריאה, בשבוע 17 להריוני הראשון. מזה כשלושה שבועות שאני סובלת מגזים איומים ומצחינים. ניסיתי כבר הכל - אני לא אוכלת יותר כרוב, גם לא קטניות, והמעטתי מאד במוצרי חלב וגבינות. כמות הגזים היא לא נורמלית ואני חשה שכל היום אני רק ב"רונדלים" לשירותים. נכנסתי כל-כך לסטרס שאני הולכת לישון רק אחרי שבעלי נרדם (והוא מגיע מאוחר מאד הביתה), כי אני מפחדת שהוא יריח, ולכן אני גם ישנה מעט מאד זמן בכל לילה. בקיצור, אני מרגישה שנכנסתי למעגל סטרס סביב הנפיחות שאני פשוט לא יכולה לצאת ממנו - מצד אחד הבריחה לשירותים בעבודה והשינה המעוכבת, והעיסוק התמידי בפחד לשחרר גזים כאלה מצחינים ומגעילים בנוכחות אחרים. כמו שבטח מבינים, אני נורא נורא נבוכה לשתף, ולכן לא הלכתי לסיוע מקצועי אצל הרופא. מעולם לא חוויתי כאלו גזים ואני כבר אובדת עיצות. אני נורא אשמח לקצת הדרכה והקלה, שכן אני חשה שהמצב נהיה עול ורק מעיק עליי יותר ויותר. תודה,

15/08/2012 | 20:58 | מאת: מירב שטרנין

רונית שלום, לידיעתך הרופאים מורגלים גם לתלונות מסוג זה, כדאי שתיפני לרופא בלי להתבייש..... בהצלחה

מנהל פורום תזונה בהריון