אי אכילת פירות וירקות בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

16/04/2012 | 18:48 | מאת: לילי

אני נמצאת בהריון הראשון שלי בשבוע 6 + 3 , הבעיה היא שמגיל קטן מאוד אני לא אוכלת פירות וירקות ואת רוב סוגי הגבינות, בכלל, שום פרי אני לא מסוגלת לאכול וחוץ מתפו"א ובטטה במרק ואפונה מבושלת אני לא אוכלת שום סוג של ירק, זה שאינני אוהבת את הטעם אני פשוט לא מסוגלת להכניס את זה לפי, רק הקרבה לפירות וירקות מעלה בי גועל ... גם גבינות , חוץ מגבינה צהובה בטוסט או בפיצה אני לא אוכלת, התפריט של מורכב ממעדני חלב, קורנפלקס שונים עם חלב, פחמימות (לחמים,בורקסים,פסטות וכו'), עוף בשר ודגים. אני מאוד חוששת להריון ולעובר בגלל המצב הזה, כולם מסביב מסבירים לי כמה זה קריטי לאכול את הדברים האלה אבל אני פשוט לא יכולה , הלוואי והייתי!! אני לוקחת חומצה פולית ב4 חודשים האחרונים ותוסף ברזל טבעי... מה אוכל לעשות ? אילו כדורים כדאי לי לקחת כדי לחזק את ההריון והעובר? מה עושים במצב כזה???

17/04/2012 | 16:33 | מאת: מירב שטרנין

כדאי לך לקבל ייעוץ והערכת התפריט עי דיאטנית בכדי לברר אילו מחסורים עלולים להווצר....על פני השטח ניתן לומר שצפוי בעיקר מחסור בויטמין סי - C. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון