עם מה נוטלים ברזל?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

14/02/2010 | 10:57 | מאת: אמא אווזה

הי מירב. אני נמצאת בשבוע ה-28 להריון. בספירת הדם שעשיתי לפני כשבועיים הסתבר שרמת ההמוגלובין שלי ירדה (מ-13 ומשהו ל-11 ומשהו). אחות טיפת החלב הזדעזעה והמליצה לקחת כדור ברזל נוסף. לאחר שהסתבר לה שאני נוטלת את תוסף הברזל עם תה החלטנו שננסה לקחת אותו ללא מוצרי חלב/תה/קפה ונראה מה קורה... שאלתי היא האם הקפאין שבתה הוא המפריע לספיגת הברזל או התה עצמו? האם אפשר ליטול תוסף ברזל עם תה נטול קפאין כגון תה בבונג? תודה!

14/02/2010 | 20:56 | מאת: מירב רבר

הי אמא אווזה תוסף ברזל מומלץ לקחת יחד עם מזון העשיר בויטמין C שמסייע לספיגה, כגון: פירות הדר, מלון, פלפל = גמבה, כרוב, קיווי, תותים. קפה, תה וחלב מפריעים לספיגת הברזל בגוף. ניתן גם לקחת את תוסף הברזל יחד עם הארוחה הבשרית. תה הבבונג אינו תורם לספיגה ולכן פחות מומלץ... לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון