האם מותר טונה משימורים(סטארקיסט)

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

17/11/2010 | 12:58 | מאת: ענבל

שלום לך ד"מירב רציתי לשאול האם מותר לאכול טונה סטארקיסט בשימורים, כי לפי מה שראיתי בחדשות, זה לא הכי מומלץ. אשמח לשמוע חוו"ד ממך. ודבר שני, נמסר שבימים אלו מופצת חוברת לנשים בהריון כיצד ניתן להשיגה. תודה ויום טוב.

18/11/2010 | 21:07 | מאת: מירב רבר

לנשים בהריון מומלץ לאכול דגים עד פעמיים בשבוע, הדבר כולל גם טונה משימורים. ניתן לאכול עד 2 קופסאות לשבוע וזוהי תהיה מנת הדג השבועית. יש להימנע מדגים כגון טונה אדומה זהו דג גדול שעלול להכיל רמות גבוהות של מזהם כספית .

13/06/2018 | 13:53 | מאת: סימה

האם גם דג דניס מותר לאכול בהריון המבוגרות אצלנו מונעות ממני חחח... אומרת שלאישה בהריון אסור בכלל דגים

שמי קארין גרינבוים ואני דיאטנית קלינית, ראיתי שפנית למירב.. בכל מקרה, להלן תשובתי: מותר 2-3 מנות דג בשבוע מרשימת הדגים המותרים לצריכה בהריון ( רשימה נמצאת באתר משרד הבריאות תחת הנחיות תזונה להריון). במסגרת מנות הדג השבועיות מותר לאכול טונה משימורים הנמכרת בארץ. את כל ההנחיות לתזונה בהריון תוכלי לראות באתר משרד הבריאות.

מנהל פורום תזונה בהריון