שילשולים בשליש הראשון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/02/2010 | 15:14 | מאת: ציפייה כפולה

היי מירב, אני בשבוע 7 + 5 בדרך כלל הקיבה שלי רגישה ויש לי המון יציאות רכות מאוד. לתחושתי, נושא זה התגבר בהיריון. האם לשמור על הכללים הרגילים או שיש לנקוט בפעולות מיוחדות? מידע נוסף: אני בהיריון עם תאומים (אחרי IFV ועדין נוטלת הורמונים) ומתחילת ההיריון ירדתי כ- 3 קילו בשל חוסר תאבון. אשמח גם אם תרגיעי אותי לגבי הירידה במשקל. תודה רבה

01/02/2010 | 21:27 | מאת: מירב רבר

הי ככה, לגבי היציאות הרכות, אלו לא שלשולים, נסי להפחית מעט סיבים תזונתיים בתפריט ובידקי מה קורה , כלומר : לחם רגיל ולא מלא, קורנפלקס רגיל ולא ברנפלקס, פירות עדינים כמו בננה תפוח ואגס ללא קליפה. ירקות מבושלים עדינים - גזר, קישוא דלעת בטטה ותפוח אדמה. לגבי חוסר התאבון והירידה במשקל, אלו לא מצבים רצויים בהריון, נסי לשמור על מסגרת ארוחות מסודרות של מזונות ש"מתחשק" לך וכמובן המשיכי להיות במעקב כדי לוודא שאת לא ממשיכה לרדת במשקל. לבריאות

03/02/2010 | 10:09 | מאת: ציפייה כפולה

מירב תודה רבה על התשובות המעניינות! מהי המלצתך והמינונים של תוספי מזון שמכילים: ברזל, ויטמנים ומינרלים בהריון תאומים? הרופא המליץ על טבליה אחת של Prenatal ושל Aktiferrin-F ביום, זה מספיק לדעתך? תודה רבה, אנחנו (-:

מנהל פורום תזונה בהריון