הריון ותזונה

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

01/02/2010 | 10:25 | מאת: יעל

יעל שלום. אבקש להייעץ , אני מתכננת הריון עתידי, מעיון בספרות, בירורים והתייעצויות (גם רפואיות) נאמר לי שכדי להגדיל את הסיכוי לבחירת הילוד ממין זכר, רצוי שסביבת הנרתיק תהיה בסיסית וזאת ניתן להשיג ע"י תזונה . אשמח לייעוצך , איזה סוג תזונה מתאימה.

01/02/2010 | 21:12 | מאת: מירב רבר

הי יעל קודם כל מאחלת לך הצלחה - ושאיזה מין שיצא, הכי חשוב שיצא בריא ! בנוסף, חשוב להזכיר ש3 חודשים לפני הריון רצוי לקחת תוסף חומצה פולית 400 מק"ג, עדיף בתוך מולטיויטמין לנשים שמכיל גם ברזל. לגבי הקביעת מין הילוד, יש כמה שיטות טבעיות, הידועה ביותר איננה תזונתית: מגע מיני סמוך לביוץ מעלה את הסיכוי לזכר ומגע מיני רחוק מהביוץ מעלה את הסיכוי לנקבה. מבחינה תזונתית מדובר בדיאטה שלטעמי די קשה, העקרונות הבסיסיים הם לזכר - תזונה עשירה במלח ובאשלגן: הוסיפי למזון מלח בנדיבות, אכלי מזונות עשירים באשלגן - קטניות, עגבניות, בננות, תפוח אדמה. הימנעי ממזונות עשירים בסידן - מוצרי חלב. לנקבה - תזונה דלת מלח ועשירה בסידן: הימנעי מהוספת מלח למזון, הימנעי מאכילת מזונות מלוחים : זיתים, מלפפון חמוץ, אבקת מרק, גבינות מלוחות, רוטב סויה, נקניקים, חטיפים מלוחים ועוד. שתי חלב ואכלי הרבה מוצרי חלב שעשירים בסידן. הימנעי ממזונות שעשירים באשלגן - קטניות, בננות, עגבניות, תפוח אדמה. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון