קפאין בהריון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

31/01/2010 | 10:46 | מאת: חן

שלום , אני בשבוע 11+5 -הריון ראשון, רציתי לדעת איך יודעים כמה קופאין יש בשוקולד? כשמחשבים את זה עם כוס תב ביום בערך? כמה שוקולד אפשר לאכול? תודה מראש!

01/02/2010 | 09:38 | מאת: מירב רבר

הי חן בהריון מומלץ להפחית את צריכת הקפאין. קפאין עלול להגביר את הסיכון להפלות בטרימסטר הראשון כאשר הצריכה גבוהה. צריכה מתונה של קפאין נחשבת עד 200 מ"ג ליום = 2 כוסות קפה. תכולת קפאין במזונות שונים: כוס קפה נמס 75 מ"ג כוס קפה אספרסו 180-100 מ"ג כוס תה ירוק ושחור 100-15 מ"ג פחית משקאות אנרגיה 30-90 מ"ג פחית קולה 10-70 מ"ג שוקולד 50 גרם 6-40 מ"ג - תלוי באחוז הקקאו... כוס קפה נטול קפאין 4 מ"ג כוס שוקו 8 מ"ג חן, אני מזכירה לך ששוקולד לא מכיל אבות מזון חיוניים וכדאי לך להסתפק בשורה ( לרוחב...) ליום ולא להגזים. חשוב לשמור על אכילה מאוזנת בהריון כדי לא לעלות יותר מידי במשקל, דבר הקשור עם סיבוכי הריון. לבריאות

מנהל פורום תזונה בהריון