רגישות למזון

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

23/04/2014 | 22:42 | מאת: דניאלה

שלום אולגה, אני סובלת מרגישות להרבה מזונות, ביניהם חלב, גלוטן, שמרים ובכלל לפחמימות שהן לא מורכבות, מערכת עיכול די "דפוקה" (כנראה שכל זה התחיל בעקבות CMV לפני כמה שנים ומערכת החיסון נחלשה ובעקבותיה מערכת העיכול, ואולי גם בשל מצב אוטואימוני על רקע תת פעילות בלוטת התריס). אני בחודש שישי ולוקחת מולטי ויטמין פרנטאל וגם תוספי ברזל וסידן. יש לי שתי שאלות: 1. האם יכול לקרות מצב שלילד שלי גם יהיו רגישויות אלה? זה עובר לעובר? 2. האם יכול להגרם נזק לעובר כי איני אוכלת פחמימות ובעצם לא מספקת לו פחמימות? (אציין שהפחמימות היחידות שאני אוכלת הם קינואה ואטריות אורז, אך האם זה מספיק?. מאורז פרא ובר אני גם נמנעת כי הקליפה שלהם גורמת לי לשלשולים, כנראה בגלל הסיבים). תודה מראש...

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2014 | 15:51 | מאת: ד"ר אולגה רז

1. לא ניתן להגיד אם זה יעבור לעובר 2. לגבי החסרים שאת חוששת מהם - אין מה לחשוש. כל פחמימה מורכבת שאת אוכלת מספקת לך ולו את הסוכר החיוני. את יכולה לנסות להוסיף אורז בסמטי לבן, אין בו סיבים אך יש לו תכונות חיוביות.תנסי בטטה/תפו"א אבל גם בלי הדברים הנוספים האלה, קינואה ואטריות אורז מספקות

מנהל פורום תזונה בהריון