האם פחמימה מתפרקת רק לסוכר ?

דיון מתוך פורום  תזונה בהריון

23/01/2014 | 07:53 | מאת: מיק

היי אני במעקב של סכרת הריונית גבולית (כרגע ללא טיפול, רק מעקב), מתוקף זה אני כמובן בודקת פחמימות על כל דבר לפני שאני מכניסה לפה. השאלה היא כזו - כל הדיאטנים ממליצים חד משמעית לאכול קמח מלא - לחם מלא, פסטה מקמח מלא וכו'. אבל כמות הפחמימות שמצויינת על המוצרים המקבילים מקמח רגיל לעומת המלא - זהה. האם זה אומר שכמות הסוכר זהה ? האם המשמעות של המלא היא רק שזה מתפרק יותר לאט ולכן יותר משביע אבל מבחינת כמות סוכר זה זהה ? ועוד שאלה - נניח שוקולד בלי סוכר (תחליף סוכר, אני יודעת שאסור בהריון, רק מנסה להבין) לעומת שוקולד רגיל - שוב, כמות פחמימה זהה. אז מה זה אומר ? אם הכמות פחמימה=כמות סוכר, מה הופך שוקולד עם תחליף סוכר ליותר טוב לסוכרתיים ?! המון תודה וסופש נעים מיכל

לקריאה נוספת והעמקה
26/01/2014 | 16:07 | מאת: ד"ר אולגה רז

תוספת סיבים גורמת להאטה של ספיגת הפחמימה וע"י כך למתינות גדולה יותר של עליה של סוכר בדם וזה מה שאת צריכה. בלחם עם סיבים ובלי סיבים יש אותה כמות קלוריות ואותה כמות פחמימות. אם עלית מאוד במשקל אז לא כדאי לאכול גם שוקולד ללא סוכר משום ששי לו הרבה מאוד קלוריות וזה ימשיך להשמין אותך גם אם יעלה פחות את הסוכר. מאחר והשמנה היא גורם סיכון מאוד משמעותי בהתפתחות של סוכרת אז חשוב לך לשמור על המשקל

מנהל פורום תזונה בהריון